Zdraží energetické štítky nájmy?

Podle zástupců realitní společností, které oslovila idnes.cz, by zamýšlený systém průkazů energetické náročnosti budov neměl ovlivnit cenu nájmů. Zákon po vetu Václava Klause nevstoupil v platnost, nicméně povinnost vlastnit takový průkaz podle oslovených společností nebude tak nákladná, aby majitele nemovitostí výrazně nutila náklady na jeho pořízení promítnout do nájmů. Uvidíme ovšem, jaká bude nakonec realita.

Průkaz energetické náročnosti budov

Průkaz energetické náročnosti budov

2 odpovědi na “Zdraží energetické štítky nájmy?

  1. Dobrý den , je to vrchol imbecilismu a snaha přihrát umělé kšefty umělým firmám . K čemu štítek , když si někdo bude kupovat nemovitost , tak v kupní smlouvě zdůrazňují oba , tj. prodávající i kupující , že SI TUTO DOBŘE PROHLÉDLI. Takže i bez tepelného či jakého imbecilního štítku , pokud by chtěl kupujcí namítat , třeba u soudu, že „naletěl“ , tak bude mít smůlu, kupuje to , co SI DOBŘE PROHLÉDL. .A když bude kupovat chatu s dřevěnými stěnami a dřevěnými klasickými okny, tak bude mít to, co jen tento materiál umožňuje a nic jiného a je jedno, jestli štítek mu řekne, tato chata je více energeticky náročná , to vyplývá z podstaty věci . Je to stejný imbecilismus , jako chodit každý rok na stk , asi nejlépe před každou jízdou ..Je to stejná hloupost , jako by se mohl z energetického štítku dočíst bezdomovec , že vestibul metra je energeticky náročný a že se zde příliš neohřeje . Prostě přiblblí eurošmejdi již nevědí , co roupama činit a jejich dementní nápady se stupňují .

  2. Zdravím, souhlasím s tím, že se jedná o uměle vytvořený byznys, podobně jako certifikace na komíny a další podobné ptákoviny, kdy je evidetně dobrými úmysly dlážeděna cesta k penězům pro vybrané jednotlivce.

Napsat komentář